Passiebrief 24 juni 2014. “wordt een koffieboon”.

 

FLOW; MOMENTUM; SPOOR; BOOMING; … PASSIE (F)!!

Ja, als een team één keer in het goede (trekkerspoor) zit dan lijkt alles vanzelf te gaan. Daar gaat mijn eerste boek over. Ik moet alleen nog even in de flow komen en het uitschrijven. Maar de uitgever heeft zich vorige week zelf al gemeld. Hoe stoer is dat?

Maar wat doen we eraan om in een flow te komen, om een booming business op te zetten of in een passievolle relatie te zitten. Soms is dat best zwaar, ligt het helemaal niet zo voor de hand omdat de situatie het gewoon niet toe lijkt te laten. Momentum??? Wat is dat?

Momentum:
Vergelijk het met een vliegtuig wat opstijgt. Dat heeft een aanloop nodig voordat het de lucht in vliegt. Als het één keer los van de grond is dan lijkt hij te zweven. Maar stel dat de piloot op dat moment het gas los laat. Wat gebeurt er dan? Dan stort hij neer, ja! Dat gas los laten kan later wel, maar niet op het moment dat hij los van de grond komt. Integendeel, dan moet de piloot (JIJ) juist gas geven.

In het leven is het precies zo. Om in je leven momentum te krijgen heb je een aanloop nodig en is het hard werken in het begin om straks in een booming, momentum, flow te komen, vol met passie. Dat duurt soms jaren.

Maar je kunt de startbaan wel verkorten!

Dat zou toch interessant zijn! Nou dat is op zich niet zo moeilijk. Bijna alles wat jij wil doen is al eens door een ander gedaan. En er zijn ook mensen die het al eens heel succesvol hebben gedaan. Sommigen wonen heel dicht bij je in de buurt en zijn zo aan te spreken. En dat vinden ze ook nog leuk om te doen. Want succesvolle mensen delen graag.

Er zijn ook boeken met 20 jaar ervaring van mensen die precies datgene gedaan hebben wat jij ook wilt doen of wilt bereiken. En er zijn seminars die verschillende van die mensen bij elkaar brengen om naar ze te kunnen luisteren. Misschien hun boeken kopen of misschien zelfs daarna een training van zo’n spreker, die meestal zelf de afgelopen jaren heel succes zijn geworden, te gaan volgen.

Er wordt wel eens gezegd dat die sprekers het enkel voor het geld doen. Dat vind ik altijd zo bijzonder. Alsof we ook voor de televisie ons zitten af te vragen dat die 11 spelers op het veld het enkel voor het geld doen. En toch maken we hen miljonair. Of toen ik bij Pauw en Witteman aan tafel zat en het over de ‘Millionaire Mind’ mocht hebben. Ook toen werd soms spottend gezegd dat het alleen maar om het geld gaat. Terwijl aan die tafel bij P&W enkel miljonairs zaten. Wat is de reden dat zij daar aan tafel zitten. Geld?? NO WAY. Dat heet Passie, dat heet je Talent en gedrevenheid te gebruiken om iets in de wereld te willen bereiken, of te willen geven cq delen.

Wees een KOFFIEBOON!

·         Als je een ei kookt wat gebeurt er dan? Het wordt hard,

·         Als je een wortel kookt, wat gebeurt er dan? Het wordt zacht

·         En wat gebeurt er als je een koffieboon kookt? Dan krijg je koffie.

Laten we met z’n allen een koffieboon worden haha. Want een koffieboon is de enige die zijn omgeving verandert, ipv dat het ei of de wortel ENKEL zichzelf verandert.

Vandaar dat ik vanuit de grond van mijn hart mensen wil inspireren te gaan groeien. Te leren om alles uit dit leven te halen. Misschien niet eens voor jezelf. Maar voor een ander. Want op het moment dat je jezelf verandert zul je mensen meenemen in jouw verandering. Ja zo is het maar net. Jij bent een koffieboon. Of wil je liever een ei zijn?

Seminars dit weekend:

Het is mooi te zien dat er zoveel gebeurt tegenwoordig. Valt het je op hoeveel seminars er worden georganiseerd en hoeveel mensen willen spreken. Coaches die vroeger psychologen werden genoemd en mensen die er voor durven uit te komen dat ze succesvol zijn. De wereld is echt aan het veranderen. En de wereld ligt aan de voeten van diegenen die meegroeien. Besef je wel dat dat de reden is dat het verschil tussen arm en rijk zo groot gaat worden.

Als je niet gemotiveerd wordt om rijk te worden, motiveer jezelf dan door NIET ARM te worden. Want dat ligt op de loer. Ga maar eens op een Amerikaans vliegveld lopen en kijk hoeveel 65 plussers daar een broodje hotdog verkopen, toiletten schoonmaken, of ‘gastheer’ zijn op het vliegveld. Volgens mij een baantje die hiervoor is uitgevonden. Daar is het vonnis allang voltrokken voor een hele generatie. En dat zit er hier ook aan te komen. Besef dat goed. En besef ook dat je op jezelf staat. Dat het onderwijs op school veroudert is, dat de politiek niet weet hoe het verder moet en dat je baan op de tocht staat. Niks geen 40 jarige baan meer. Feiten, feiten, feiten.

Koning Willem Alexander wordt ingezet:

Zelfs de koning wordt ingezet om met de “Participatie Samenleving” het volk op te roepen het zelf te gaan doen. Een prima initiatief. Maar het volk wacht, klaagt, wijst en begrijpt het niet.

Komend weekend heb je keuze genoeg om jezelf te ontwikkelen. Mijn vrienden van Succesgids hebben een fantastisch seminar op zondag 29 juni. “Gezond in één dag”. Een Kleigoed eendaags seminar met verschillende Nederlandse top sprekers.

Meer info op www.gezondineendag.nl (Mijn relatiecode PM14 geeft je geweldige korting).

En natuurlijk hebben we komend weekend het National Achievers Congress in de RAI. Dat zijn nou wat ik bedoel, sprekers die koffiebonen zijn. Sprekers die de omgeving laten kleuren en geuren. Ik mag daar ook als Passieboer spreken tussen de wereldtop zoals Les Brown.

Ik heb nog een paar gratis tickets voor je: www.achieverscongress.nl  (kijk wat je daar kunt leren)

Wat ga jij doen dit weekend aan je FLOW, aan je MOMENTUM aan je PERSOONLIJKE ONTWIKKELING. Welke kant ga jij uit de komende jaren. Motiveert het dat de armoede op de loer ligt, of dat succes voor je voeten ligt.

Belangrijkste is natuurlijk dat je gelukkig bent. En dat heeft alles met groei te maken.

Ik wens je heel veel groei! (Het is voor boeren de groeimaand) Daarna wens ik je een goede oogst! En ik weet dat je daarna nog meer kunt geven dan je ooit hebt gedaan.

Met Passie uit de Polder,

Pieter Monsma

© 2019 Pieter Monsma

Share This