Passiebrief Kerst 2013

 

Trekken aan Eén wereld, één visie! met Jouw Passie.

Papa en Mama = bron

“Papa en Mama, ik ben er bijna, maar ik zal er nooit helemaal komen. Mama, ik doe zo mijn best en zal altijd blijven strijden, strijden mezelf te blijven en leiden om van iets negatiefs iets positiefs te maken. Zelfs negatief heb ik gezien als iets positiefs. Van de negatieve momenten heb ik nog het meest mogen leren. En Papa dank je dat ik mag zijn wie ik ben doe maar gek dan doe ik gewon genoeg. Ik heb zoveel positieve puntjes, dan mogen er best een aantal mindere puntjes zijn. Mam je zult altijd mijn Koningin zijn En Pap jij de King. Jullie hebben je onsterfelijk gemaakt door alles wat jullie aan mij en anderen hebben gegeven”. Oan’t moarn..

Muziek = Passie.

Er zijn op aarde bijzondere momenten waarbij Passie gedefinieerd wordt. Het een stem krijgt, zich openbaard, tot leven komt, en intens aanwezig is, ons tot tranen kan roeren… Muziek is daar toch echt een van. Vandaag genoten van een aantal youtube ‘optredens’. En van de volgende opname spat de passie vanaf. http://www.youtube.com/watch?v=-rCd5uGaM8s, waarna ik deze Passiebrief heb mogen schrijven voor je.

Is het niet geweldig dat we van zo diep kunnen leven. Kunnen uithalen en ademhalen. De helden van het podium van de Wereld doen het ons voor, en wij gaan er achteraan. Betalen er grif voor om vooraan te staan. Zelf voorop staan met je eigen Passie. Kunnen genieten van wat we zien, voelen en doen wie we echt zijn. We met onze Passie op onze trekker door ons Trekkerspoor* rijden. Dat is de reden waarom tienduizenden mensen naar zo’n concert van Pavarotti en James Brown gaan. Die Passie te delen. Tot in je tenen genieten van de Passie die daar gedeeld wordt. Het zijn de trekkers, de leiders die het ons willen zeggen. In hun teksten schuilt telkens waar ze ons naar toe willen trekken. En luisteren we wel goed genoeg? Volgen we ook? En leiden we hierin?

Kerst = King:

Kerst is King! Dan hebben we de mogelijkheid die Passie te delen met onze naasten. 100%. En dat doen we dan ook. We vinden het gevoel van passie weer uit op zo’n moment. Vinden elkaar en genieten van elkaar. Bijzondere momenten worden gedeeld en er wordt genoten van andere Passies zoals eten, muziek en gezelligheid.

Wat is dan de reden dat we zo vaak de Passie vergeten? We niet aan elkaar denken en zoveel met onszelf bezig zijn. Met ons werk, onze lasten, onze angsten en onze veiligheden. Dat anderen niet geloven in onze Passies en talenten zodat we ze zowaar zelfs vergeten of er zelf niet eens meer in geloven.

De Passie = van ons allemaal:

Vandaag in de sauna een prachtige meid van 19 jaar gesproken. 3 keer gevraagd wat haar Passie volgens haar is, en waar ze een talent in heeft. Ze wist het niet. Totdat ik vroeg wat ze volgend jaar het liefste ging doen, en toen kwam er met een glimlach uit dat ze het paardrijden weer ging oppakken. Bleek ze een geweldige Passie te hebben en daar ook talent voor te hebben. Maar er echt voor kiezen had ze niet gedaan. Iedereen heeft een passie en een talent. Wake up! En help het uit anderen te trekken om de herder te zijn voor sommigen die het gevoel kwijt zijn.

Vorige week met 6 studenten gezeten om ze te inspireren. En ook zij konden het niet opnoemen wat hun Passie of talent was. Tot je ze helpt te realiseren dat het zo voor de hand ligt. En paf..dan weten ze het .

Talent en Passie is prachtig om te hebben, en nog veel, veel mooier om er voor te kiezen. Dat is wat we zien als we voetballers zien voetballen, als we Epke zien landen op twee benen, en als we Mathijs van Nieuwkerk de R horen uitspreken en dus ook muziek horen die ons inspireert. Zo ook hier. http://www.youtube.com/watch?v=kDAMRMQr48g

Wij zijn Wereldsterren:

We zijn allemaal wereld sterren. Wij zijn de Bruce Springsteens, de Messi’s, de Epke’s of de Maxima’sJ. En we hebben allemaal ons eigen podium. Van het podium in ons gezin tot het podium van de plaatselijke hockeyclub, tot het podium daar waar jij wil staan zo groot als jij het wil. We zijn allemaal de Mandela’s de Bono’s of de Branson’s. En we zijn allemaal de sterren die onze omgeving inspireren met onze giften. Giften die we groots mogen laten zien en laten horen. Want onze Passie is ons talent is onze aantrekkingskracht. Onze onuitputtelijke kracht naar onszelf en naar anderen.

Ons eigen podium

Laten we deze Kerst gebruiken om elkaar te inspireren. Eens stil te staan wie we werkelijk zijn en kunnen zijn. Wie we kunnen helpen en meetrekken in die drift naar Passie. Het eens  VOL met passie op tafel gooien. Naast de kalkoen en de wijn. En maak de Kerst tafel het Podium van de ware Passie. Doe elk een speech en maak de ander groter dan ze ooit zijn geweest. Het is onze grootste gift. Leg eens op tafel waar jij een zetje in nodig hebt, stel je kwetsbaar op en geef. “Geef jezelf en je zult meer dan jezelf er weer voor terug krijgen”. Je zult jouw Wereld erdoor mooier maken en daarmee die van al die mensen om je heen. Laten we hier met zijn allen aan trekken. Mensen er bij betrekken zodat anderen zich aan jou kunnen optrekken. Het maakt namelijk allemaal niet uit. Het maakt niet uit of je nu wel of niet mee trekt. De Wereld zal aan je voorbij gaan. Anyway the wind blows doesn’t realy matter to me.

Want dan komen we in deze tijd toch bij de grootste muzikale Passie. http://www.youtube.com/watch?v=3p4MZJsexEs.

Ontkurk de fles van jouw Passie:

Freddy heeft ons ook verteld  dat we nodig zijn. Stap op jouw podium en laat de passie eraf spatten. Ontkurk die fles van jouw Passie en laat het spuiten. Over iedereen en alleman. Laat mensen het oplikken, en meedrinken met je.

Proost. Op een heerlijke Passievolle, magnifieke, sensationele, sensuele, onvergetelijke Kerst.

Pieter Monsma

 

Passieboer

“Eén van de manieren om als Passieboer te trekken aan de Passie van Nederland is de Passiebrief.

 

Een andere ontwikkeling is de vorming van een TrekkerTeam. Mensen die de Passie in Nederland willen ontkurken. Het staat nog in de kinderschoenen maar wordt in 2014 een heel grote bijzondere inspirerende professionele organisatie met inspirerende mensen zoals jij. Ga naar www.trekkerteam.nl voor die visie”.

© 2019 Pieter Monsma

Share This