In opwellingen ontstaan passiebrieven van de passieboer:

Je hebt seminars en seminars. Maar de top van de seminars zijn toch wel de religieuze bijeenkomsten. Zoals in Nederland de EO dagen, zo heb je ook PASSION 2013 in de States. Bijeenkomsten is iets wat bij mensen hoort. Mensen zoeken elkaar op. Op alle mogelijke manieren, om alle mogelijke redenen, met allemaal hetzelfde doel, … groeien. We zijn op de aarde gezet om te groeien. Op welke manier ook. De boeren die meer hectares aankopen groeien om te overleven. Sporters trainen om te groeien. Kinderen gaan naar school om te groeien, en we gaan naar trainingen om te groeien. Soms verplicht voor de baas, maar hopelijk ga je voor je geboorte recht dingen opzoeken om te groeien. En laat de mensen om je heen ook mee groeien. Zodat afstanden tussen elkaar verkleinen. Zo hebben we in Nederland de verborgen armoede die steeds groter wordt, Een resultaat omdat mensen niet groeien of niet meegroeien. Geen ruimte krijgen om te groeien, om welke reden dan ook. Maar meestal door hun omgeving. Omgevingen houden groei tegen, groei die we in deze tijd meer dan nodig hebben. Maar juist ook omgevingen laten ons groeien. Daar is de energie gelijk met jouw energie. Energie is de kracht van onze groei. Laten we onze energie gebruiken om te laten groeien. Waarom zijn we op aarde neergezet? Inderdaad om maar één ding: Om te groeien, en dat door te geven aan …..! Wij als mensen, de bomen, de dieren, alles wat leeft op deze wereld gaat dood als het niet groeit. Amen:-) 

Even een inspiratie die bij me opkomt na het zien van de bijgaande video van een ultiem grote bijeenkomst van mensen die elkaar opzoeken om te groeien, in dit geval met een geloof als gemeenschappelijke kracht. Net als mensen elkaar opzoeken in seminars, in netwerkclubs, in fietsgroepjes, en in de politiek. Als we vandaag iedereen erkennen omdat we weten dat we het allemaal doen omdat we vanuit onze ziel willen groeien dan is er een gemeenschappelijke kracht om samen te leven. Helaas is dat misschien wel een sprookje. Mensen zijn bang geworden van groei, durven niet meer te groeien, want als je teveel groeit kom je boven het maaiveld uit met je kop en wordt ie eraf gehakt. Doe maar normaal, kalvinisme, houdt ons tegenwoordig te vaak tegen om te groeien. Verschuilen achter excuses en bang zijn voor andermans meningen is het onkruid voor onze groei. En als onkruid te groot wordt dan haalt die de energie weg bij de planten die willen groeien. Het wordt dan tijd om te schoffelen. Het onkruid te wieden. En dat hoort ook bij groei, misschien was groei anders dan wel niet eens leuk. Een beetje tegenwerpingen is goed om scherp te blijven en je af te vragen of je wel de goede richting in groeit. Maar laat het je niet tegenhouden, laat het je sturen. En als je aan de kant van het onkruid staat, stuur de mensen dan met je meningen, en maak er geen oordelen of veroordelingen van, want dan ben je als onkruid te sterk geworden en overwoeker je de positieve gedachten van mensen die willen groeien en gaat de aarde kapot. Snap je het nog? Denk het wel. Mensen: "lang mogen we groeien".

De Passieboer.http://www.youtube.com/watch?v=R5JE–MSC28

© 2019 Pieter Monsma

Share This