Beste Passievrienden, een Passie(f) inkomen. Wie wil dat nu niet…

 

Hier weer een Passie brief met een onderwerp waar ik heel veel passie in heb gestoken in de jaren negentig, en waar mijn financiële vrijheid, maar ook mijn mentale vrijheid is begonnen. En omdat in deze tijd Multi Level Marketing weer zo aan het opkomen is vertel ik voor het eerst mijn verhaal en gedachten hierover in deze passiebrief.

 

Multi Level Marketing (MLM) ofwel, Netwerkmarketing. Een marketingconcept waar ieder individu meer of minder carrière mee kan maken. Om een part time inkomen op te bouwen tot volledige financiële vrijheid. Over een millionaire mind gesproken.

 

Sprekers als T. Harv Eker, Tony Robbins, maar ook Robert Kiyosaki en Donald Trump of de grootste belegger ter wereld Warren Buffet spreken over de opkomst van MLM bedrijven in deze eeuw. In de conventionele hoek evenals in nieuwe markten. Het past in de trend van het “nieuwe werken”.
Toch nog steeds door veel mensen niet goed begrepen, wil ik mijn ervaring en mijn positieve gevoel hierover geven. Met enkele tips waar je op moet letten als je met een MLM bedrijf in zee wilt gaan.

 

Mijn MLM verleden, hoe kwam ik ermee in aanraking, en wat bracht het mij persoonlijk.

 

Toen ik op de boerderij zat, kwam ik er na een aantal jaren achter dat dit toch niet mijn roeping was. Maar wat te doen? Ik had niet geleerd voor iets anders, en al helemaal niet om me heen gekeken wat er meer in de wereld te doen was. Ineens was ik eigenlijk wel een beetje jaloers op al die studenten die overal op de wereld stage hadden gelopen en een waanzinnig sociaal leven hebben gehad. Wie was ik, wie ben ik en wat zijn mijn talenten en passies.

 

Na van alles naast de boerderij gedaan te hebben, zoals het opstarten met 2 vrienden van een reclamebureautje, Engelse sportauto’s (oldtimers) geïmporteerd te hebben uit Amerika, Jukeboxen gekte, 3 maanden reizen, bleef het gevoel, wie ben ik!? Wat kan ik met mijn talenten. Want ik wist dat ik talenten had maar kon ze nergens plaatsen.

 

Ik ben nog naar een psycholoog geweest die me twee dingen heeft meegegeven die mijn visie totaal veranderde. Vervang jouw woord “moeten” door “willen” en als je iets leuks tegenkomt, moet je gewoon kiezen! En doen!

 

En toen kwam dat moment dat ik onder de trekker weg werd geroepen door mijn moeder dat er telefoon was. Iemand die ik jarenlang niet gesproken had nodigde mij uit om naar Amsterdam te komen voor een presentatie van een bedrijf. Hij zij dat ik dat wel leuk zou vinden. Dus ik er naar toe.

 

Dat was mijn introductie op 17 november 1992 tot Netwerk Marketing, ofwel Multi Level Marketing, MLM.

 

Na 3 maanden het “Geprobeerd” te hebben werd ik de waterverkoper van de polder genoemd. Ik verkocht lucht en schoon water dacht iedereen en velen hadden er geen geloof in, sterker waren bijzonder sceptisch. Ik kon maar beter boer blijven. Maar juist dat sceptisme sterkte mij in mijn geloof. Ik had onderzocht en gesproken met mensen die succesvol waren in deze nieuwe marketingmethode om een product van A naar B te brengen. Ofwel, van een bedrijf naar de klant. Ik voelde me ook echt een pionier. Nou in de polder worden pioniers gedragen op handen. Er is zelfs een prijs voor de polderpionier. Een schep! Met de gedachte dat je hard hebt gewerkt voor de totstandkoming van de polder. Niet dat ik ooit erover nagedacht heb om die schep te verdienen. Maar het deed me wel wat dat ik niet serieus genomen werd met mijn pioniers werkJ

 

Totdat het goed ging. Ik een arbeider op de boerderij kon betalen van wat ik met mijn MLM netwerk verdiende. Totdat mensen zagen dat ik ineens heel veel energie had en vrolijk was. Een BMW reed en altijd maar weer feestjes had. Het werd namelijk een heel groot succes waarbij ik op mijn 27e jaar parttime meer verdiende per maand dan dat ik ooit fulltime had verdiend per jaar. Part time ja. Dat was de kracht. Ik kon het naast mijn boerderij doen. Vanaf de trekker bellen en afspraken maken om, als het regende, of in de avond afspraken te lopen en anderen de mogelijkheden te laten zien en te trainen om ook part time een full time inkomen op te bouwen.

 

Het werkte, en hoe!

 

Na anderhalf jaar had ik 1900 mensen in mijn eigen netwerk en op mijn hoogte punt zelfs 5000 mensen in 6 verschillende landen. En daarmee werd ik in Europa als een van de succesvolste MLM ondernemers gezien. Ik reisde en sprak op vele congressen. Gaf trainingen aan duizenden mensen. Van Rome tot Stuttgart, van Memphis tot de grootste zaal waar ik mocht optreden in de Amsterdam RAI in 1996, waar 8000 mensen op de Europese conventie van dit bedrijf kwamen. En toen al kwam ik toen als eerste keer als boer het podium op. Met een bos tulpen in de hand en een hooivork in de andere mocht ik het congres ook nog openen.

 

De mensen die kozen voor dit vak deden en doen dit vooral parttime, naast hun baan, om een inkomen op te bouwen. Sommigen kozen er zelfs voor om het fulltime te doen. En niet alleen voor het geld, maar ook voor de lifestyle, de persoonlijke ontwikkeling en de fun. Je kunt namelijk werken, wanneer je wilt, waar je wilt, met wie je wilt en hoe je wilt. Ook kun je zelf je inkomen bepalen, en dat gebeurde ook, en nog steeds. Want nadat ik in 1997 mijn business grotendeels verkocht had bestaat het bedrijf, met andere producten dan waterfilters, vandaag nog steeds.

 

En waarom schrijf ik hier over? Ik denk dat MLM in Nederland een tweede leven gaat krijgen en straks niet meer weg te denken is uit de maatschappij. Mensen kiezen en gaan kiezen welk MLM bedrijf ze het beste bij hun vinden passen en achter welke producten ze kunnen staan. Ik zeg ook tegen iedereen als je een (parttime) inkomen wilt bouwen met een MLM bedrijf kijk dan naar een aantal zaken en overtuig je van de kwaliteit en achtergrond.

 

4 zaken die je goed uit wilt zoeken voordat je een keuze maakt met welk bedrijf je in zee gaat:

 

1.       Het bedrijf.        Bestaat het langer dan 5 jaar en heeft het een goed management team.

 

2.       Het product.     Is dit een kwaliteitsproduct en zit er een herhalingsaankoop aan.

 

3.       De markt.           Is er voor het product een grote markt. Is het voor iedereen.

 

4.       MLM:                   Is er een goede beloningsstructuur. Overtuig je van het MLM concept

 

Als je hiervan overtuigd bent dan moet je nog overtuigd worden van NUMMER 5! En dat is … van JEZELF! En dat is misschien wel de moeilijkste om te onderzoekenJ. MLM concepten zijn niet voor iedereen. Je moet beschikken over een paar zaken die je succesvol zullen maken. Want MLM is dan wel een heel simpel concept, het is daarentegen niet makkelijk! Aan de andere kant kan iedereen dit doen. Jong, oud, met geld en zonder geld, mannen en vrouwen, echt iedereen, en dat zie je dus ook.

 

4 eigenschappen die je nodig hebt om succesvol te zijn met een MLM carrière:

 

1.       Heb je een brandend verlangen:            Is er iets wat je in je leven echt wil veranderen.

 

2.       Doorzettingsvermogen:                                             Je probeert dit niet, doe het of doe het niet.

 

3.       Discipline:                                                          Omdat je zelfstandig bent sta je op jezelf. Het is elke                                                                 week een klein beetje doen. Maar wel elke week.

 

4.       Ambitie:                                                             De meeste mensen hebben als doel om € 500,-/€

 

1000,- part time bij te verdienen. Maar wil je echt financieel vrij worden (sommigen verdienen tonnen per jaar en meer) dan is dat ook mogelijk met een

 

portie ambitie en doorzettingsvermogen.

 

 

 

De MLM marketing bedrijven geven de komende jaren duizenden mensen een inkomsten vorm, zowel parttime als fulltime. Het systeem past namelijk geweldig in de economische trend en situatie waarin wij ons bevinden. De recessie duurt nu al zo lang dat we weer met de klompen in de klei staan en onze financiële huishouding op orde moeten hebben. Het is niet meer zo dat we slapend rijk worden als in de tijd met de aandelen groei en huizenprijzen die ons “rijk” maakten. Integendeel. We moeten bijbanen vinden, onze partner zoekt een verdienste, want we willen onze lifestyle wel aanhouden, nee verbeteren…

 

Denk eens aan de politiek en de economische gevolgen van de crisis, maar ook de veroudering in Europa. Over de banken en over de maatschappelijke (on)zekerheden. Er zijn geen zekerheden meer. Vorig jaar werden er nog 82.000 vaste arbeidscontracten gesloten met werknemers. Dit jaar nauwelijks 2000. De payroll systemen vieren hoogtij. 1 uur contracten waren vroeger uit den boze en nu krijg je niet anders. Pensioen. Nog zo een. Dat heb ik allang opgegegeven. Ik zorg met investeringen en eigen middelen aan een pensioen. Maar wie is er nog zeker van een pensioen, en wanneer krijg je het? Op je 75e? Mensen zijn zelf ook verandert. We willen zelf in de hand hebben wat we verdienen en wat we doen. Geen bazen meer die je aan het lijntje houdt. Mensen willen maar één ding en dat is:

 

VRIJHEID!

 

Wat zijn de redenen dat de timing nu zo goed is voor MLM bedrijven. Waarom?

 

1.       Je kunt werken wanneer je wilt.

 

2.       Je kunt werken waar je wilt.

 

3.       Je kunt werken hoe je wilt.

 

4.       Je kunt werken met wie je wilt.

 

5.       Je hebt niet de overhead kosten van een startend bedrijf.

 

6.       Je hebt geen startkosten.

 

7.       Je hebt geen personeel dienstverbanden.

 

8.       Je bepaalt zelf hoeveel je verdient.

 

9.       Je moet wel werken! Anders gebeurt er niets. Maar je hebt de mogelijkheid om laten een inkomen te hebben waar je niet meer voor hoeft te werken.

 

Er zijn  verschillende inkomsten te verdienen binnen MLM bedrijven. Van commissies uit verkoop tot aan een residuaal cq passief inkomen. Dat houdt in een inkomen waar je niet meer voor hoeft te werken. Zeg maar een soort pensioen. Bij een pensioen werk je er eerst 40 jaar voor en dan heb je genoeg gespaard om er tot aan je dood lekker van te leven. Dat doe je met MLM vaak ook. Maar dan praat je meer over een periode van 3-8 jaar om een passief inkomen te ontvangen.

 

Is er dan niets negatiefs aan het Multi Level Marketing systeem een aan de bedrijven? En waarom zijn mensen soms sceptisch?

 

Net als in het normale bedrijfsleven zijn er uitdagingen. En dat is hier ook zo. Er zijn bedrijven die niet een goed management hebben en failliet gaan. Er zijn mensen die niet ethisch met andere mensen omgaan en een belangrijk punt is dat niet iedereen MLM ziet als een professioneel marketingsysteem en er op afgeeft. Idioot vind ik dat want hoe kun je afgeven op iets wat je niet goed hebt onderzocht. Enfin, dat is juist iets waar ik in mijn one man show “Passie uit de polder” ook vaak op inga. We worden kleingemaakt en gehouden door mensen om ons heen. Die ons willen aftrekken van zaken die wij wellicht leuk vinden en zij niet. Droomstelers noem ik ze. Leef en laat leven zeg ik dan. Maar men moet wel beseffen dat geen free-ride is. Er moet gewerkt worden. En niet iedereen kan dit of wil dit. Ach, niet iedereen wil boer worden toch? Met je handen in de klei wroeten? Daarvan snappen mensen ook niet vaak dat boeren , zeker tegenwoordig, grote ondernemers zijn.

 

Als je dan kiest om ambitieus aan de slag te gaan voor jezelf met een MLM bedrijf, zoek dan een bedrijf en product wat bij je past. Daarnaast een bedrijf waar de energie gelijk is aan jouw energie. Je hebt wellicht wel eens gehoord van de volgende MLM bedrijven, en er zijn er tientallen anderen. Amway, Euphony, Herbalife, ACN, NSA, FLP, Tupperware, FM-Group, Vemma, Mary Kay en vele andere. Maar ook grote concerns bemoeien zich veel vaker met dit marketingsysteem omdat het zo succesvol nieuwe klanten kan werven voor ze.

 

Internet marketing is tegenwoordig ook zo in opkomst en heeft vaak een te vergelijken beloningsstructuur. En wat denk je van Linkedin en Facebook. Die werken helemaal met een multi level marketing systeem.

 

Maak een goed plan met degene die jouw coacht. Als er één ding belangrijk is dan is het een goede coach. Iemand die je het concept als de beste kan leren. Iemand die al succesvol is en je begeleidt in jouw succes. Teveel mensen beginnen en worden niet begeleidt en houden er mee op omdat dit wel een vak is wat je moet leren.

 

Ik vind het leuk om dit eens uit de doeken te doen. Niet veel mensen weten dat ik in de jaren negentig zo succesvol met MLM ben geweest. Vraag me gerust eens om advies als je wilt beginnen of als je bent begonnen met jouw carrière in de MLM industrie. Ik ga hierover een boek schrijven en geef al weer trainingen aan de meest gerenommeerde MLM bedrijven, die mijn ervaring en mijn inspiratie kunnen en willen gebruiken. Het is zo gaaf om te zien dat iedereen succes kan hebben. Om brandende verlangens te vervullen. Succes!

 

Altijd met Passie,

 

Pieter Passie Monsma

 

TIP: Ga voor een “Passie(f) – inkomen!”

© 2019 Pieter Monsma

Share This